Cats - Musicals in Helmond

Musical Cats

Cats de musical

Andrew Lloyd Webber"s Cats beleefde in 1981 haar wereldpremière in Londen en was daar tot en met 2002 onafgebroken te zien. De musical, gebaseerd op T.S. Eliot's beroemde gedichtenbundel Old Possum's Book of Practical Cats, groeide uit tot een waar fenomeen. Wereldwijd bezochten meer dan 50 miljoen mensen in 300 verschillende steden in 26 verschillende landen de musical.

Eens per jaar komen de katten bijeen om met dans en zang hun Jubikelbal te vieren. Diep in de nacht zal één kat uitverkoren worden om naar de Ionosfeer op te stijgen en een nieuw kattenleven te beginnen. Wie zou het dit jaar zijn?

Bekende nummers uit Cats zijn “Skimbleshanks” en “The Rum Tum Tugger” en het ontroerende “Memory”. De musical is dynamisch, komisch en soms tragisch, maar kent uiteindelijk een mooi einde.

Cats in Helmond

Stichting Musicals in HelmondMusicals in Helmond biedt een podium aan lokaal en regionaal muziektheatertalent. Zo moet het voor getalenteerde mensen vanzelfsprekend worden dat zij niet buiten hun regio hoeven te zoeken naar leuke projecten met goede begeleiding. Daarnaast willen we ook graag het publiek van Helmond en omstreken laten genieten van talent van eigen bodem in mooie musicalklassiekers.

Na het succes van ‘Dracula’s Vloek’ kozen we voor onze tweede productie ‘Cats’. Deze West End en Broadway Show trekt al meer dan 35 jaar volle zalen. Het is een ontroerend stuk dat voor al onze deelnemers veel uitdaging en ook heel veel plezier bij het instuderen zorgt.

Hoogste tijd om deze klassieker ook eens op de planken te brengen in Kattenstad Helmond.

Speellijst

Cast

Orkest

Creatives & ondersteuning